Menyeramkan! Rambut Anak Patung Ini Terus Tumbuh Sama Seperti Rambut Manusia

Okiku merupakan anak patung berhantu di Hokkaido. Patung ini diletakkan di sebuah sebuah kuil di Iwamizawa, Jepun. Apa yang menyeramkan tentang patung ini ialah rambutnya yang terus tumbuh sama seperti manusia. Malah, ia juga dikatakan mempunyai semangat seorang budak perempuan.

Pada tahun 1918, abang kepada Kikuko, 17, telah membeli patung ini sebagai hadiah untuk adik perempuannya yang berusia tiga tahun.

Kikuko dikatakan sangat menyukai patung itu. Kemana-mana saja dia pergi dia akan membawa patung tersebut dan tidur dengannya setiap malam. Malangnya, Kikuko dijangkiti selsema dan tak lama kemudian dia meninggal dunia.

Tetapi selepas Kikuko meninggal dunia, keadaan berubah menjadi aneh dan menyeramkan.

Keluarga Kikiko telah memutuskan untuk menyimpan patung kesayangan Kikuko di sebuah kuil sebagai kenang-kenangan. Mereka menamakan patung itu ‘Okiku’ setelah Kikuko meninggal dunia.

Dari hari ke sehari rambut Okiku dikatakan tumbuh dan menjadi lebih panjang. Disebabkan itu keluarga Kikuko percaya anak patung itu mempunyai semangat Kikuko.

Pada tahun 1938, keluarga Kikuko memutuskan untuk berpindah dari Hokkaido. Namun anak patung itu kekal di pulau tersebut.

Sehingga kini, Okiku masih lagi berada di kuil tersebut. Difahamkan, para sami sentiasa memotong rambutnya dari masa ke semasa. Menerusi laporan dari laman Grape, para sami memutuskan untuk memotong rambut Okiku setelah salah seorang daripada mereka bermimpi Okiku memintanya untuk memotongkan rambut.

Menurut pemeriksaan saintifik yang pernah dilakukan pada Okiku mendapati bahawa anak patung tersebut mempunyai rambut manusia, tetapi tidak ada penjelasan bagaimana rambutnya dapat tumbuh.

Tak kurang juga yang mendakwa, anak patung itu turut memiliki sama seperti manusia. Seram!

Sumber: wowmenariknya

Previous PostPreviousNext PostNext

0 Response to Menyeramkan! Rambut Anak Patung Ini Terus Tumbuh Sama Seperti Rambut Manusia

Post a Comment