Pelik! Main Macam Bola Sepak Tapi Guna Basikal

Oleh: Azwar Kamaruzaman

Selalu kita tengok orang main bola guna kaki atau tangan. Paling pelik sikit pun mungkin main dalam air macam polo air. Tapi sekarang ada satu lagi sukan yang mungkin satu hari nanti kita boleh tengok dekat sukan Olympic iaitu sukan bola basikal.

Kalau korang tengok game ni, sebiji macam bola sepak. Ada palang gol dan sebagainya. Tapi yang pelik dekat sini, diorang main guna basikal. Basikal ni tak ada gear dan handle, bukan basikal yang macam biasa tu.

Dan bukan senang nak main sukan ni. Sebab antara rule dia tak boleh kaki dekat bawah. Kalau tak dikira batal. Perghh macam mana nak balance tu? Tapi, benda ni boleh jadi satu sukan yang baru sebab memang menguji ketahanan fizikal dan mental.

Sumber: Mashable

Previous PostPreviousNext PostNext

0 Response to Pelik! Main Macam Bola Sepak Tapi Guna Basikal

Post a Comment